Pretty & Professional

Het programma van Pretty & Professional is een activeringstracject waarin op zoek wordt gegaan naar skills en mogelijkheden, en die te empoweren. Dit programma is vooral geschikt voor jonge vrouwen tussen de 12 en 27 jaar die hierbij ondersteuning willen. Het gaat om jonge vrouwen met potentie dat niet benut wordt. Hierdoor presteren zij onder hun niveau of weten zij (nog) niet wat ze willen. Het programma brengt hen in contact met andere jonge vrouwen die in dezelfde positie verkeren. Dit zorgt ervoor dat zij zich begrepen voelen. In groepsverband gaan zij onder begeleiding van een coach elkaar als sisters empoweren om na te denken over zichzelf, hun omgeving en de toekomst. Zij gaan middels een succesplan in kaart brengen wat zij willen bereiken en werken de doelen via een bucketlist(actieplan) uit. De coach is de rolmodel: zij begeleidt, luistert naar de deelnemers, connect, deelt haar eigen ervaring(en) en geeft advies.

Aan het eind van het traject associëren deelnemers zich met de volgende kernwaarden:
  • Zelfvertrouwen

  • Eigen mening (durven vormen)

  • Luisteren naar eigen intuïtie

  • (Het vormen van een) Eigen identiteit

  • Grenzen durven, kunnen en mogen stellen

  • (Nieuwe) Mogelijkheden

  • Reciprociteit van betrouwbaarheid

  • Transfer van geleerde vaardigheden

Met de reciprociteit van vertrouwen en geleerde vaardigheden kunnen deelnemers zich via de SMART Girls Network van Voici La Femme inzetten voor andere jonge vrouwen.

PRETTY & PROFESSIONAL GIRLS

Er gebeurt van alles wanneer meiden (12-18 jaar) zich ontwikkelen tot jonge vrouwen en dit gaat ook nog eens in snel tempo. Een belangrijke vraag wat er meestal speelt is wie wil ik zijn? Wie wil ik zijn in mijn vriendschappen, relaties, seksualiteit en toekomst. Het is dan ook belangrijk dat de meiden in deze fase gemotiveerd worden en de juiste begeleiding krijgen bij het maken van keuzes, het ontwikkelen van een goed zelfbeeld en het schetsen van een duidelijk toekomstperspectief.

De meiden gaan 10 weken lang in een groep de uitdaging aan om zichzelf te ontdekken via themabijeenkomsten. Zij komen elke week ongeveer drie uur bij elkaar. Samen met de VLF coaches ondernemen ze activiteiten rondom belangrijke thema’s en werken ze aan persoonlijke doelen en dromen. De bijeenkomsten vinden plaats in een huis van de wijk, hippe lunchrooms of op een locatie wat direct verbonden is aan een activiteit.

PRETTY & PROFESSIONAL LADIES

Jonge vrouwen (18-27 jaar) zitten vol met potentie om hun dromen en ambities na te streven. Alleen kan dit overspoeld raken door de hoge eisen van de samenleving, waarin jonge vrouwen werk, studie en privé moeten combineren. In het Pretty & Professional Ladies programma krijgen deze jonge vrouwen praktische tools van een coach of Powervrouw aangereikt om meer inzicht te krijgen in hun skills en mogelijkheden en het smart netwerken.

Gedurende 10 weken worden er naast de 1 op 1 begeleiding ook wekelijkse workshops georganiseerd die de jonge vrouwen nieuwe inzichten geven, oplossingsgericht leren denken en werken. De combinatie van workshop en individuele begeleiding helpt ze om volledig in hun kracht te kunnen staan.