Stage lopen bij Voici La Femme

Stage lopen bij Voici La Femme!

Voici La Femme schenkt bijzondere aandacht aan social work studenten, want zij vormen het hart van ons werk. Zij nemen een belangrijke plaats binnen onze organisatie, omdat zij als jonge talenten de verantwoordelijkheid krijgen met ons mee te denken en mee te werken in het voortdurend bijstellen en verbeteren van onze werkwijze. We werken dan ook samen met vrouwelijke studenten die ambitie hebben, een warm hart dragen, een brede visie beschikken en instaat zijn om kritisch naar hunzelf, onze werkwijze, resultaten en de samenleving te kijken.

Studenten hebben tijdens de samenwerking met ons een-op-een contact met een ‘girl of lady’ deelnemer. Die ‘girl of lady’ deelnemer is iemand die naast de groepsbijeenkomsten tijdelijk wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kan gebruiken. Het programma waar studenten aan deelnemen heet ‘Pretty & Professional’. Zij worden binnen 20 weken door Voici La Femme opgeleid tot coaches, terwijl zij tegelijkertijd andere meiden of jonge vrouwen coachen op diverse levensgebieden. Het uitgaanspunt van het programma is dat vrouwen elkaar een steuntje in de rug bieden, door samen te staan, leren en doen!

Wie zoeken we?

Je voelt je betrokken bij de (individuele) hulpverlening aan meiden en jonge vrouwen van verschillende culturen, die te maken hebben met verschillende belemmerende situaties.  Je bent een out of the box  denker, hebt een no-nonsense attitude en je drive is door niemand te stoppen. Je hebt een grote interesse in het activeren van de potentie van meiden en jonge vrouwen en bent geboeid door maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Je bent kritisch en wilt graag meedenken over het verbeteren van de dienstverlening voor Rotterdamse meiden en jonge vrouwen door zelf aan de slag te gaan.

Ben je geïnteresseerd in een stageplek bij ons? Klik dan hier voor meer informatie.