SELFIE: POP-UP MUSEUM

SELFIE is voor meiden die graag hun volledige potentie willen ontdekken en benutten. Het traject omvat een jaar lang aan creatieve workshops. Tijdens de workshops gaan de meiden aan de slag met het creëren van diverse ‘selfie’ waardige beeldvormingen, in groepsverband onder begeleiding van een coach. Hierbij ligt de nadruk op hun persoonlijke verhalen, gevoelens, ideeën, dromen en talenten. Deze mogen ze vertalen in foto’s, film, spoken word, dans, zang, mode ontwerp, theater of schilderen. De meiden kiezen zelf hoe ze hun verhaal willen vormgeven. Het eindresultaat zijn verschillende kunstwerken die met pop-up events tentoongesteld worden. 

Meiden kunnen uit de volgende workshops kiezen:
Kunst Expo, Mini Festival, Theater Show en Wijk Visuals.

Tijdens deze workshop gaan de meiden beeldende kunst creëren, in de breedste zin van het woord. De meiden bepalen zelf in welke vorm zij hun verhaal willen vertellen. Van foto’s tot fashion naar TikTok filmpjes: niets is te gek.

De workshop is bedoeld om meiden te leren hoe zij kunst technieken kunnen toepassen om hun visie vorm te geven. De meiden zullen verschillende materialen tot hun beschikking hebben. VLF voorziet de meiden van alles wat ze nodig hebben om een kunstwerk te creëren. Het eindresultaat van deze workshop zal tentoongesteld worden tijdens een Pop-Up Museum.

Lekker los gaan op een festival was anderhalf jaar geleden de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Alhoewel we nog van alles en nog wat mogen doen, is de maatschappij in dat opzicht heel erg veranderd. Er zijn beperkingen en regels, heeeeel veeel regels. Houdt 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, blijf thuis met koorts. We weten het nu allemaal wel.

Maar wat als je gezellig naar een festival wil gaan met je meiden? Hoe zou dat er uit komen te zien ten tijden van een pandemie? Wordt het een festival waarbij er gebruikt wordt gemaakt van hokjes om 1,5 meter afstand te garanderen? Wordt het een zittende dans festival? Wat is er mogelijk in lijn met de regels? Daar gaan de meiden tijdens deze workshop over nadenken. In dit traject gaan de meiden een COVID-19 Proof festival realiseren van concept tot uitwerking.

In de spotlights staan vereist lef, maar Selfie: Theater Show stimuleert jonge meiden ruimte in te nemen. Zo gaan de dames bij deze workshop een theatervoorstelling schrijven en realiseren. Van concept tot toneelstuk: Zij zullen een verhaal bedenken en deze leven inblazen met hun acteer kunsten, dans talenten en muzikaliteit.

Hoe kun je bijvoorbeeld het beste je emoties tonen? Hoe kan je het beste gebruik maken van je stem? Tijdens dit traject krijgen de meiden workshops van ervaren acteurs die ze tips geven om de voorstelling tot een hoger niveau te tillen.

De meiden delen meer met hun vriendinnen via hun telefoon, dan dat ze dit persoonlijk doen. Wanneer je een verhaal wil vertellen kan je dit tegenwoordig het beste doen door middel van foto’s en filmpjes. Tijdens de pandemie zijn de meiden dichterbij huis geweest dan ooit. Ze hebben hun omgeving op nieuwe manieren ontdekt. In deze workshop nemen de meiden een kijkje achter de schermen in een Rotterdamse wijk door het maken visuals. Met behulp van story telling brengen zij in kaart hoe zij hun wijk zien.